Enota Tolmin Predstavitev

05 380-18-40 info@dompodbrdo.si

Enota Tolmin

bivalni prostori
bivalni prostori
bivalni prostori
bivalni prostori

Enota Tolmin - predstavitev

Dom upokojencev Podbrdo – enota Tolmin je bil zgrajen leta 1978 po potresu, ki je prizadel celotno Tolminsko. Leži v prijetnem stanovanjskem okolju pod Kozlovim robom. Ob Domu je park, kjer se stanovalci lahko sprehajajo. V neposredni bližini doma se nahajajo varovana stanovanja. Prav tako sta v bližini tudi trgovina in cerkev, do centra mesta pa je približno 15 minut hoje.

V zadnjih letih smo začeli s prenovo Doma, ki se bo v naslednjih letih še nadaljevala.  

Institucionalno varstvo starejših oseb je namenjeno osebam, starim 65 let in več. Storitve, ki jih dom zagotavlja obsegajo osnovno in socialno oskrbo in  zdravstveno nego. Življenje v domu mora biti kar najbolj podobno domačemu, zato za stanovalce organiziramo različne dejavnosti v okviru delovne terapije, nudimo jim fizioterapevtske storitve.

Stanovalci lahko sodelujejo v skupinah za samopomoč in v drugih tematskih skupinah, se udeležujejo prireditev, izletov in drugih dejavnosti, ki jih organiziramo v domu ali izven doma s pomočjo društev, šol in vrtcev.

Predstavniki občin, krajevnih skupnosti, društev invalidov ter drugih društev, Karitas in druge nevladne organizacije svoje občane, krajane in člane obiskujejo ob različnih priložnostih in jim na različne načine izkazujejo svojo pozornost.

Stanovalcem je omogočeno bivanje v sobah z različnim standardom. Sobe so opremljene, stanovalci pa sobo dopolnijo po svojem okusu. Dom lahko sprejme 138 stanovalcev, 46 stanovalcev na negovalni oddelek, 12 stanovalcev na oddelek za demenco ter 80 stanovalcev na stanovanjski oddelek. Stanovalci se lahko naselijo v 9 enoposteljnih sobah z lastno kopalnico, 31 enoposteljnih sobah s souporabo sanitarij, 5 enoposteljnih sobah z lastnimi sanitarijami (WC, umivalnik), 14 dvoposteljnih sobah z lastno kopalnico, 23 dvoposteljnih sobah s souporabo sanitarij, 1 štiriposteljnih sobah in 5 triposteljnih sobah. Sobe imajo balkone, razen sob v mansardi in v pritličju I.  Stanovalci imajo možnost priklopa na kabelsko televizijo.  

V čajnih kuhinjah si stanovalci lahko sami pripravljajo čaj, kavo ali druge napitke. Kavo in druge napitke si lahko postrežejo tudi v bifeju iz avtomatov   V domu je tudi kapela, kjer se združujejo stanovalci ob molitvi in tedenski maši.

Varovana stanovanja:

Tik ob Domu stojijo varovana stanovanja. Z Domom so povezana z povezovalnim hodnikom. V stavbi je 32 stanovanj za 38 stanovalcev. Sobe so eno in dvoposteljne, različnih velikosti. Dom upokojencev Tolmin pomaga pri namestitvi v stanovanja, nudi možnost prehrane, pranja in čiščenja. Lastnik stanovanj je Stanovanjski sklad RS, upravljavec pa Podjetje Grad Tolmin.