Enota Podbrdo Predstavitev

05 380-18-40 info@dompodbrdo.si

Enota Podbrdo

bivalni prostori
bivalni prostori
bivalni prostori

Enota Podbrdo - predstavitev


Dom upokojencev Podbrdo-  enota Podbrdo je začel delovati leta 1950 v zapuščeni italijanski vojašnici. Zaradi slabih bivalnih pogojev je bil leta 1989 porušen in na istem mestu zgrajen nov objekt.

Dom je lociran  v samo jedro kraja  V neposredni bližini je  trgovina, banka, pošta, gostilna  in  cerkev, kar našim stanovalcem omogoča vključenost v družabno življenje kraja in povezanost s krajani.

Enota Podbrdo je namenjena institucionalnemu varstvu oseb starejših od 65 let. Storitve, ki jih dom zagotavlja obsegajo osnovno in socialno oskrbo ter  zdravstveno nego.  Zaposleni si prizadevamo, da bi bilo življenje v domu čim bolj podobno domačemu, zato za stanovalce organiziramo številne dejavnosti.

Tako se lahko vključujejo v skupine za samopomoč, se družijo s prostovoljkami, sodelujejo v vseh aktivnostih delovne terapije in fizioterapije. Redno organiziramo domske izlete in sodelujemo z različnimi organizacijami.
Predstavniki občin, Karitasa, RK, Društva upokojencev, krajevnih skupnosti in drugih organizacij svoje krajane in člane obiskujejo ob različnih priložnostih in jim na različne načine izkazujejo svojo pozornost.

Stanovalci lahko bivajo v sobah z različnim standardom. Sobe so opremljene, stanovalci pa lahko zaradi domačnosti  sobo dopolnijo po svojem okusu. Dom lahko sprejme 127 stanovalcev, ki so lahko nastanjeni na bivalnem ali negovalnem oddelku. Sobe so dvoposteljen, troposteljne ali štiripostlejne. V mansardi doma je stanovalcem na voljo 10 apartmajev. 

V čajnih kuhinjah si lahko stanovalci sami pripravljajo čaj, kavo ali druge napitke. Kavo in druge napitke si lahko postrežejo tudi iz avtomatov v pritličju doma. 

V domu je enkrat mesečno tudi sveta maša.